caenfrdees

Noticies

L’Ajuntament d’Olivella posa a l’abast de les persones en atur totes les eines disponibles per la recerca de feina

L’Ajuntament d’Olivella treballa intensament en incrementar les polítiques d’Ocupació que permetin donar a les persones aturades al municipi totes les eines disponibles per ajudar-los i orientar-los en la recerca de feina. És per això que l’Ajuntament participa a diferents programes coordinats pel Consell Comarcal del Garraf i la Diputació de Barcelona com són: Prospecció Ocupacional a la comarca del Garraf, Les ofertes de treball a través de la gestió per competències, Fem Ocupació per a Joves, Joves per a l’ocupació, Treball i Formació, Joves en practiques, Garantia Juvenil i 30 plus.

Gràcies a aquest darrer programa de 30 Plus, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i coordinat pel Consell Comarcal del Garraf, una persona del municipi va poder ser contractada per una empresa també del municipi.  

L’objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, en situació d’atur i amb baix nivell formatiu, proporcionant-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Per aconseguir-lo, una tècnica del Consell Comarcal del Garraf ha estat fent tasques de prospecció i assessorament d’empreses, orientació i acompanyament en el procés de contractació, i formació i disseny d’un pla formatiu per a cada participant. Aquesta tasca va donar com a resultat que la tècnica contactés amb 27 empreses, de les quals va fer prospecció a 7 i finalment una empresa del municipi es va mostrar interessada en fer una contractació.  Pel que fa les persones candidates, es va informar del contracte a 10 aspirants, dels quals es va fer arribar a empreses el currículum de 4 d’ells i finalment una persona va ser contractada.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha participat en la formació per a tècnics d’ocupació organitzada pel Consell Comarcal del Garraf de “Formació i treball per competències”, consistent a explicar i orientar a les persones en atur en la confecció del Currículum vitae tenint en compte les seves aptituds i al lloc de treball al que opten.

Així mateix, el passat 27 d’octubre 17 persones van realitzar a la sala polivalent de la Crivellera un curs organitzat per l’Ajuntament sobre Manipulació d’aliments d’una durada de 4 hores i que un cop finalitzat permetia obtenir el certificat oficial de manipulador d’aliments (prèvia realització d’un examen).

Finalment, l’Ajuntament s’ha acollit als Plans d’Ocupació que permetran en les properes setmanes iniciar el procés de selecció per a la contractació de 3 persones per a fer suport a la brigada municipal durant 6 mesos.

Log in