caenfrdees

Noticies

Finalitza el curs del Grup de suport emocional i ajuda mútua per millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals

L’Ajuntament d’Olivella ha realitzat a través de la Diputació de Barcelona un Grup de Suport emocional i ajuda mútua per tal de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i les persones dependents al seu càrrec.

El curs de 15 hores distribuïdes en 10 sessions, i al que han participat 12 persones del municipi, l’ha realitzat una psicòloga i tenia com a objectiu reduir l’impacte negatiu de la cura que a vegades poden experimentar les persones cuidadores no professionals. A més, és tracte d’un recurs que ha permès promoure el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que han pogut compartir una mateixa problemàtica amb altres persones cuidadores.  

Per tant, no és tant una formació sinó com una eina per generar vincles de relació, recolzament i ajuda mútua entre les persones cuidadores per a que puguin compartir experiències de cuidar d’una manera satisfactòria i alhora oferir-lis estratègies per a que gestionin favorablement necessitats i conflictes.

A més, la feina de la psicòloga ha estat la de donar suport a les persones cuidadores per a la gestió d’emocions i sentiments que han sorgit durant les sessions en els problemes del dia a dia de cuidar a una persona dependent i així evitar situacions d’esgotament.

D’altra banda, també se’ls ha informat dels diferents recursos de suport que hi ha al territori tant per part d’entitats públiques com privades.  

Log in