caenfrdees

Noticies

La T-16, la targeta de transport públic de l’ATM per als nens i les nenes de 4 a 16 anys

Com cada any, i a través de la web municipal, anem recordant a totes les famílies d’Olivella l’existència d’aquesta targeta de transport públic de ll’ATM (Autoritat del Transport Metropolità de l’Àrea de Barcelona) que també poden utilitzar els nens i nenes de 4 a 16 anys del nostre municipi.

 

Què és la targeta T-16?

La targeta T-16 és un títol de transport per als nens i nenes dels 4 anys fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena.

En el cas d’Olivella, comprés dins la zona 3A, es pot utilitzar dins dels municipis de Sant Pere de Ribes, Sitges i Olivella, i també per fer trajectes entre els mateixos.

La targeta T-16 és un títol personalitzat amb el nom del nen o la nena i el seu DNI/NIE/passaport/llibre de família, que s'ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen o la nena que en sigui el titular.

Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i les nenes dels 4 fins al 31 de desembre de l'any en que compleixen els 16 anys, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del sistema tarifari integrat.

La targeta T-16 té un cost d'emissió i gestió de 35 € que serà repercutit a l'usuari en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys.

 

Com es pot obtenir la targeta T-16?

Cal emplenar un full de sol.licitud, disposar del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer un únic pagament de 35 € en concepte del cost de la seva emissió i gestió.

Això es pot fer:

  • Per internet:

Al www.t-16.cat s’hi troba la sol.licitud de la targeta i les instruccions per tramitar-la . Es pot fer el pagament i la tramitació de la T-16 a través del web.

  • En els estancs de Sant Pere de Ribes (municipi de la mateixa zona tarifària que el nostre d’Olivella):

Es pot lliurar la sol.licitud juntament amb la fotocòpia del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament.2

  • En un centre d’atenció al client de la xarxa de transport públic:

Es pot lliurar igualment la sol.licitud juntament amb la fotocòpia del DNI/NIE/passaport/llibre de família del nen o la nena i fer allà el pagament.

El centre més proper es troba a les oficines que té LA HISPANO IGUALADINA a l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès, telèfon 93 890 11 51.

No n’hi ha cap ni a Sant Pere de Ribes, ni tampoc a Sitges i Vilanova i la Geltrú.

El nen o la nena rebrà la targeta T-16 personalitzada al seu domicili per correu certificat en el transcurs de 30 dies, computables a partir de la recepció i la confirmació de les dades de la sol.licitud.

 

On es pot trobar més informació?

  • Contactant amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), trucant al telèfon 902 444 012

(cost trucada: 0,083€ per establiment de trucada i 0,067€/min + IVA)

  • I també a les següents dependències municipals, on també es podran facilitar fulletons informatius de la T-16 i impresos per a fer-ne les sol.licituds:

- Agents Municipals i Servei de Mobilitat, tel. 93 896 83 89

- Oficina d’Atenció Ciutadana, tel. 93 896 80 00

Log in