Olivella forma part dels primers municipis sense policia local que instal·laran càmeres de videovigilància

Dimecres, 10 d’abril de 2019

El passat dilluns 18 de març, l'alcaldessa Marta Verdejo, juntament amb altres alcaldes de municipis del Penedès es va reunir amb el director general de Seguretat, Jordi Ferreres, per demanar que s'adoptessin mesures de millora en la seguretat i per abordar les necessitats en aquesta matèria dels municipis amb urbanitzacions extenses com Olivella.   

El director general de Seguretat ciutadana va comunicar que Olivella formaria part dels primers municipis, d’entre una vintena de la província de Barcelona que no disposen de policia local, en els que la direcció general de Seguretat iniciaria els tràmits per a la implementació de les càmeres de videovigilància. El termini per a la implementació efectiva d’aquests suport tècnic podria ser d’uns set mesos.

L’alcaldessa Marta Verdejo, assistent a la reunió, assenyala que “un municipi format per diverses urbanitzacions i molt extens requereix d’aquest complement tecnològic per millorar la seguretat en tot el territori. Per això ja fa més d'un any que des de l'Ajuntament treballem per aconseguir aquesta instal·lació”. Fins ara només els municipis amb policia local podien disposar de sistemes de videovigilància perquè era la pròpia policia del municipi qui custodiava les imatges.

A partir d’ara seran els consistoris qui adquireixin i instal·lin els dispositius fixos de videovigilància, mentre que l’emmagatzematge custòdia i visionat de les imatges correspondrà als Mossos d’Esquadra.

El regidor de Governació Jaume Carol i el cap dels Agents Municipals Miquel Farré ja havien iniciat treballs per estudiar els punts més efectius on instal·lar les videocàmeres. Ara s’inicien els treballs coordinats entre la direcció general de Seguretat i l’Ajuntament d’Olivella per la posada en marxa d’aquest complement a la seguretat ciutadana.

Darrera actualització: 6.10.2020 | 16:52