La campanya "Està de moda" per a la prevenció del residu tèxtil arriba a Olivella
La campanya «Està de moda» arriba a Olivella del 30 de setembre fins al dia 14 d’octubre, amb diverses propostes com xerrades sobre consum responsable, tallers de costura i activitats adreçades als centres educatius.
L’objectiu de la campanya és donar a conèixer a la població la importància de reduir la quantitat de roba i calçat que esdevé un residu, incorporant hàbits de compra més sostenibles i fomentant la seva reutilització.
Les actuacions previstes pretenen donar pautes per gestionar selectivament el tèxtil quan esdevé un residu, generar noves oportunitats per a les peces de roba, així com evitar que aquest residu es dipositi a la fracció rebuig i, per tant, acabi a un abocador o una planta d’incineració.
El dia 30 de setembre, a les 17:00 hores, es realitzarà un taller d’upcycling al Punt Jove, on es transformarà una peça de roba en una altra molt diferent. I per aprendre a fer arranjaments senzills, el dia 10 d’octubre, a les 17:00 hores, s’ha programat un taller de costura bàsica a l’Institut-Escola El Morsell.
L’alumnat de secundària també participarà en la campanya amb l’activitat “Quina moda volem?” per aprendre la importància del consum responsable i conscient de la roba que fan servir.
Gran part de la població coneix el projectes de reaprofitament de roba i de donació d’aquelles peces de vestir que ja no es posa, activant l’economia circular, però desconeix que quan la roba es desgasta és un residu més que cal gestionar selectivament a través dels canals específics que permeten el seu reaprofitament com a matèria productiva.
La campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf «Està de moda» pretén conscienciar i sensibilitzar a la població per tal d’augmentar i fomentar una segona vida de les peces de roba. Es calcula que cada habitant a Catalunya consumeix més de 21 quilos de roba a l’any, i només el 12% dels residus tèxtils es recullen selectivament.
Aquesta situació provoca que es generin més de 165.000 tones de residus tèxtils al territori i que la producció de roba suposi el 8% de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.