Alumnes de 6è de l’Escola El Morsell visiten l’Ajuntament dins del Projecte Cooperatiu CUEME

Divendres, 22 de desembre de 2017

Els alumnes de sisè de primària de l’escola El Morsell han visitat l’Ajuntament d’Olivella en una activitat emmarcada dins del Projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) coordinat per la Mancomunitat Penedès-Garraf i que té com a objectiu que l’alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal a través de valors que es deriven del model cooperatiu.

Els alumnes han presentat a l’Ajuntament la documentació necessària per constituir les seves cooperatives escolars en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola. Representants de les cooperatives “NUKKUA” i “E.P ARTESANS”, els alumnes que la cooperativa havia escollit per exercir la presidència, la secretaria i la tresoreria han estat els encarregats d’explicar la iniciativa a l’alcaldessa, Marta Verdejo, que acompanyada pel secretari i l’enginyer municipals, els han rebut a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i tot seguit han presentat la documentació al registre de l’ajuntament acompanyats per la resta de companys d’aula.

L’alcaldessa, Marta Verdejo s’ha mostrat molt contenta de que l’escola d’Olivella participi en aquest projecte que “ensenya als alumnes el treball en equip, els apropa a l’administració i ens dona l’oportunitat de col·laborar amb l’escola i d’ensenyar-lis com funciona l’Ajuntament des de dins”

La metodologia del programa, basada en el treball per projectes, permet a l’alumnat desenvolupar hàbits fomentant l’esperit emprenedor, actituds de coordinació, la superació de conflictes i assumir responsabilitats.

Les diferents propostes didàctiques i activitats es desenvolupen a l’aula (l’observació i l’exploració de l’entorn, la planificació i l’organització de la feina, la realització de diferents tasques, l’assumpció de responsabilitats, la presa de decisions...).

En col·laboració amb el professorat, tècnics d’emprenedoria del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat proposen als alumnes el repte de crear i gestionar una cooperativa per a la producció i comercialització de productes de manera “real”. El fet que sigui una cooperativa, fa que cada un dels alumnes participants siguin socis i treballadors de la mateixa, i d’aquesta manera queden tots vinculats i amb responsabilitats.

Les diferents vessants que cal treballar a l’hora d’emprendre es relacionen amb les diferents assignatures del currículum educatiu; han de redactar uns estatuts i l’acta de constitució, omplir una instància, comptabilitzar la tresoreria, fer votacions per als diferents càrrecs, (president, tresorer, comunicació, màrqueting, etc.).

Prèviament a la constitució de les cooperatives han estat avançant en la creació d'una marca, la imatge i el logotip de la cooperativa. Ja passat festes, els alumnes començaran a treballar prototips i propostes de productes, per tot seguit fer l’estudi de mercat que els permetrà decidir quins són els productes que fabricaran i vendran a finals de curs en els mercat setmanals. Amb els diners recaptat de la venda de productes una part anirà destinada a algun projecte solidari. En aquest cas una de les cooperatives donarà part dels beneficis al CAAD.

El programa també busca la complicitat de les famílies, i és un bon moment per a que pares i mares participin de forma activa, explicant i/o aportant els propis coneixements personals o professionals, i d’aquesta manera sumar recursos, idees i coneixements.

Darrera actualització: 6.10.2020 | 16:52